Creativiteit heelt
 
CREATIVITY.jpg
 
 

Soms zijn er van die slogans die je als copywriter zelf had willen bedenken. De geweldige tagline van Maakplaats 021 van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is er zo een.

Iedereen is een maker.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar sommige woorden kan ik letterlijk voelen in mijn lijf. Van deze tagline gaat het kriebelen in mijn buik en willen mijn vingers het liefst meteen aan de slag.

Als kind kon je me niet gelukkiger maken dan me een paar uur alleen te laten met een stapel oude Libelle’s en mijn knutselspullen. Mooie plaatjes uitknippen en die samenbrengen tot één grote collage. Een bom van kleur, expressie en verlangens.

Toen ik van mijn hart naar mijn hoofd verhuisde, sijpelde mijn levenskracht langzaam weg

Toen ik aan het eind van de middelbare school van mijn hart naar mijn hoofd verhuisde, knutselde ik niet meer. Met mijn andere twee grootste passies,  toneelspelen en dansen, hield ik ook op. Mijn levenskracht sijpelde langzaam weg.

Het was pas acht jaar later toen ik rock bottom burn-out raakte en wel moest vertragen, dat de creativiteit weer begon te stromen. Omdat TV kijken en lezen te inspannend was, kocht ik nieuwe kleurpotloden en tubes verf. Schilderen en uitdrukking geven aan alles wat er in me leefde, was een enorme bevrijding. Het bracht me rust en vertraagde de chaotische stroom van gedachten. Bovendien opende het de weg naar wat ik wilde, naar dat waar ik werkelijk behoefte aan had en naar verlangde.

Ook storytelling en Free Flow (intuïtief) schrijven, hielpen me in het herstel. Reflecteren op mijn levensverhaal en levensthema’s bracht me inzicht en vertrouwen in het proces. De frustratie over mijn vermoeide lijf en hoofd werd wat getemperd en ik kan me iets meer overgeven aan het hier en nu. Door te schrijven bleef ik dwars door alle stormen heen in contact met mijn kern en kon ik vervolgens stap-voor-stap vanuit mijn eigenheid een nieuw en o-zo-heerlijk leven opbouwen.

Door free flow schrijven bleef ik in contact met mijn kern en kon ik vanuit mijn eigenheid een nieuw en o-zo-heerlijk leven opbouwen.

Creativiteit heelt. Daar ben ik van overtuigd. Daarom is het een van de hoofdingrediënten van de workshop (Re)discover Your Bliss die ik in april geef in Trashure Studio in Amsterdam. Een kleinschalige workshop voor maximaal acht vrouwen en mannen die aan het herstellen zijn van een burn-out of al langere tijd onvoldoende vervulling ervaren in hun werk en leven.

Ken je iemand die dit goed kan gebruiken? Of ben je er zelf aan toe om de eerste stappen te zetten op weg naar een nieuw leven dat je van binnenuit wilt vormgeven? Help this woman out en vul deze korte vragenlijst in.

Onder alle inzendingen verloot ik een gratis kaartje voor de workshop t.w.v. € 199 excl. btw.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail me dan op contact@aligntoshinestudio.com. Ik vind het altijd leuk om met je in contact te komen!